We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Senyal

by vàlius

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
Ferir 02:07
Que potser et penses que no fereixes? Que potser et penses que no fas mal? Quantes vegades ni t’ho planteges? Quantes vegades? Però t’és igual. Que potser et penses que no foraden, les teves llances, els teus punyals? Vius com si el món fos pla. Demanes sense parar, però mai no hi poses el coll. Destrosses i després te’n vas. Vius aclofat en l’autoindulgència. Vas repetint-te “tinc dret a estar bé”. Amb els amics us aneu fent massatges, consciència neta, l’ego, ben fort, i mentrestant volen descontrolades, les teves llances, els teus punyals Vius com si el món fos pla. Demanes sense parar, però mai no hi poses el coll. Destrosses i després te’n vas.
2.
Senyal 01:56
Si no pots més, fes-me un senyal. Quan no puguis més, fes-me un senyal. Si no aguantes més, fes-me un senyal. Quan et pesi jo, fes-me un senyal. Si no pots més, fes-me un senyal. Quan no puguis més, fes-me un senyal. Si no aguantes més, fes-me un senyal. Quan et pesi jo, fes-me un senyal. De debò, quan et cansis, digues que ja en tens prou! De debò que, si et canses, tu m’ho dius i ja està! Si no pots més, fes-me un senyal. Quan no puguis més, fes-me un senyal. Si no aguantes més, fes-me un senyal. Quan et pesi jo, fes-me un senyal. Si no pots més, fes-me un senyal. Quan no puguis més, fes-me un senyal. Si no aguantes més, fes-me un senyal. Quan et pesi jo, fes-me un senyal. De debò, quan et cansis, digues que ja en tens prou! De debò que, si et canses, tu m’ho dius i ja està! Tot se t’ha de dir! I no entens mai res! Tot se t’ha de dir! Ara sí que és prou! Si no pots més, fes-me un senyal. Quan no puguis més, fes-me un senyal. Si no aguantes més, fes-me un senyal. Quan et pesi jo, fes-me un senyal.
3.
Hereu 02:00
Per què intento sempre Contrastar-me amb l’ideal De mi mateix Que tinc al cap? Per què no em convenço que tot tira tal com va i que ja n’hi ha prou amb el que faig? Per què sempre trobo que em fa falta el que no tinc i que el que tinc no és suficient per ser feliç? Per ser feliç... Per ser feliç... Per ser feliç... Sé que tinc el que em cal, però vull el que no em cal. Sé que tinc el que em cal Per què intento sempre contrastar-me amb l’ideal de mi mateix que tinc al cap? Per què no em convenço / Deixa que tot tira tal com va / les excuses! i que ja n’hi ha prou / Deixa amb el que faig / de ser tu! Per què sempre trobo / Prova que em fa falta el que no tinc / de ser un altre! i que el que tinc / Mira no és suficient /de no ser res! Per ser feliç... / de no ser re... Per ser feliç... / ...eees! Per ser feliç... / de no ser re... Per ser feliç... / ...eees! Si això és tot el que em cal, Ja tens tot el que et cal! jo vull el que no em cal! Per què et vols fer més mal? Si això és tot el que em cal, Ja tens tot el que et cal! jo vull el que no em cal! Per què et vols fer més mal?
4.
Traïdor 02:01
No em miraràs mai més: per tu soc un traïdor! Criticaràs, m’insultaràs, perquè he marxat! Però tu saps del cert que he fet molt bé! Perquè en el passat vas intentar marxar! Tanta ira, tanta ràbia, no és honor, no és amor. Tanta ira, tanta ràbia, no és honor, és enveja.No parlaràs de mi: per tu no he existit! M’ignoraràs, em negaràs! Et mou el rancor! Però tu saps del cert que he fet molt bé, perquè tu també has volgut marxar! Tanta ira, tanta ràbia, no és honor, no és amor. Tanta ira, tanta ràbia, no és honor, és enveja.
5.
Jutjar 00:54
Com pots? Com pots? Com pots jutjar-me i que no et faci vergonya? Com pots? Com pots? Com pots jutjar-me i quedar-te tan tranquil? Ets un pijo emocional, mira’t d’un cop al mirall! Parles molt de sentiments, però de fet crec que no en tens! Com pots pensar-te que tens dret, a jutjar? Com pots pensar-te que tens dret a jutjar? ...tens dret a jutjar?
6.
Pleonasmes 02:16
Persones humanes mengen menjar, però tanmateix, entro dins. Surto fora, una cadira per seure, mastego amb les dents, aplaudeixo amb les mans. Baixo a baix, pujo a dalt, un regal gratuït, molt més millor. Repeteix altre cop un breu resum per acabar finalment amb el Medi ambient. Sintagmes redundants, pleonasmes recurrents, farceixen el discurs, són un gran recurs. Sintagmes redundants, pleonasmes recurrents, farceixen el discurs, són un gran recurs. Sents sentiments, ho veus amb els ulls, crec personalment, vigent en l’actualitat. A continuació, després, noves innovacions, un breu resum, un oblit involuntari. Sents sentiments, ho escoltes amb les orelles, baixes a baix, puges a dalt. Repeteix altre cop un breu resum per acabar finalment amb el Medi ambient. Persones humanes mengen menjar, però tanmateix, entro dins. Surto fora, surto fora, surto fora, surto fora, surto fora, surto fora, surto fora, surto fora.
7.
Inquiet 01:53
De nit faig camí, la foscor respira, esperança i por, quietud i tempesta. Tinc el cor inquiet i tinc l’ànima en vetlla, sento una remor: són els morts o els que venen? Sento el batec del meu cor o són les passes d’un altre? Tenallat de terror i consumit pel dubte. Ja no em pot calmar res, ja no em pot salvar res: m’he perdut en la fosca. Són les meves nits: paraules i passes, queixes i neguits. Són meves o d’altres? Tinc el cor inquiet i tinc l’ànima en vetlla. És la lluna que em guia, doll d’aigua nocturna? Se m’escapen les joies, esperances truncades. Lluen tots els estels, però no em porten a casa Ja no em pot calmar res, ja no em pot salvar res: m’he perdut en l’abisme.
8.
Amistat 02:04
Com ha sorgit l’amistat? No ens ho sabem explicar, però no ens cal: som nosaltres. Hem guanyat i hem perdut, hem anat i hem tornat i no hem sabut trobar-hi el sentit. Hi ha moments molt feliços Mireu: som nosaltres Hi ha moments molt feliços I no ens cal res per ser qui som Hem passat hores callats, hem passat hores senceres discutint com anar endavant La tristor i l’alegria en el record són iguals. El dolor és ben tendre, si el recordem plegats. La tristor i l’alegria en el record són iguals. El dolor és ben tendre, si el recordem plegats.
9.
Mandat 02:53
Compliu per l’amor de Déu el mandat de fra Mateu i el mandat de fra Mateu és que feu el que vulgueu. I, si Adam morí intestat, com és que hi ha propietat, si això de la propietat, tothom sap que és un pecat? Que no t’enganyin els amos! Que no t’enganyi ningú! Que el que no paguin els altres no t’ho facin pagar a tu! Verge Santa del Roser, feu que poguem viure bé, feu que poguem viure bé, sense treballar mai més. Diuen que Déu té un bastó que pica i no fa remor. Pica sense fer remor, però al vassall més que al senyor. Que no t’enganyin els amos! Que no t’enganyi ningú! Que el que no paguin els altres no t’ho facin pagar a tu! Que no t’enganyin els amos! Que no t’enganyi ningú! Que el que no paguin els altres no t’ho facin pagar a tu! “L’únic que necessito és algú a qui explicar les coses que m’angoixen algú de qui em pugui preocupar. Algú que sigui savi, a qui pugui parlar sense embuts, algú a qui em sigui impossible, mentir ni amagar res. L’únic que necessito és algú a qui explicar les coses que m’angoixen algú de qui em pugui preocupar”.
10.
Balada 01:59
La situació se’ns en ha anat de les mans, ja no sé què fer. Sé que fa mal, però potser ens hem d’enfrontar a tot el que ha passat No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! Sempre sabies com sortir-te’n de tot o això em pensava jo, Però ultimament el món s’ha anat emboirant, ja no ens sabem trobar No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! Enyoro tant les converses d’abans... Mai no tornaran. Només voldria no acabar-nos odiant quan arribi el final. No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això! No! No em pots fer això!
11.
The Fall 02:50
Se us desfan les mans, se us obre el pit, sou escarabats, veig en Mark E Smith. Mentre parla esmolo ganivets... Mentre parla esmolo ganivets... Vine! Vine! Mentre l’home canta, la dona jau. Mentre l’home canta, res no ens escau. Mentre l’home canta, la dona jau. Mentre l’home canta, res no ens escau. Vine! Vine! Vine! Vine! Escup consignes Escup renecs Escup manies Escup els fems Mentre parla esmolo ganivets... Mentre parla esmolo ganivets... Mentre parla esmolo ganivets... Mentre parla esmolo ganivets... Vine! Vine! Vine! Vine!

about

Senyal és el quart llarga durada de vàlius. Excepció feta d’algunes línies de veu, el vam gravar completament el mes de juliol de 2018 als estudis Caballo Grande (Barcelona) amb el Cristian Pallejà i el Ferran Resines, que l’han mesclat. El màster l’ha fet el Javier Roldón a Vacuum Mastering (Saragossa). vàlius som Gerard Segura i Pol Serrahima.

Les lletres i la música de totes les cançons han estat escrites, si se’n pot dir així, per vàlius, amb algunes excepcions.

‘Balada’ és una versió traduïda i adaptada de ‘Can’t Do That’, de Dead Moon (Strange Pray Tell, Tombstone Records, 1992).

‘TheFall’ és el nostre homenatge a Mark E. Smith, que va morir el 24 de gener de 2018: sobre una base rítmica seva (‘I Feel Voxish’, The Fall, Perverted By Language, Rough Trade Records, 1983), la Blanca de Les Sueques, reconeguda thefallòloga, ens va regalar una lletra, que va cantar, i uns teclats. La segona guitarra la va posar l’Àlex Todó, vàlius honorífic. A tots tres, gràcies.

En d’altres cançons hi ha també deutes, agraïments i referències que ens ve de gust esmentar.

‘Hereu’ es diu així simplement perquè ens sembla que la melodia recorda l’estil de l’Hereu Escampa. Tant de bo.

L’expressió “pijo emocional” que utilitzem a ‘Jutjar’ ens la va cedir amablement la Maria Cabrera, a qui donem les gràcies també per fer la correcció de les lletres de les cançons en aquest fulletó.

Amb ‘Pleonasmes’ complim per fi amb el punt 4 del nostre manifest fundacional: fer una cançó sobre els sintagmes redundants.

La lletra d’‘Amistat’ està inspirada en el poema ‘Amistad a lo largo’ de Jaime Gil de Biedma (Compañeros de viaje, Ed. Joaquín Horta, 1959).

A ‘Mandat’, hem utilitzat un parell de proclames antigues: “tots fassam per amor de Déu lo que mana fra Mateu” ho cridaven els grups d’avalotats que seguien aquest frare franciscà a principis del segle XV; variants del clam “el pare Adam morí sense fer testament, per tant, tot és de tothom” les van fer seves alguns remences, ja al segle XIV contraris a tota propietat privada. El refrany “Déu té un bastó que pica i no fa remor” ens el va donar a conèixer la Irena Visa, de Banyoles. Finalment, la lletra de la segona part de la cançó és una cita (adulterada) d’una carta de Ciceró a Àtic, tal com la citaven al blog https:// sententiaeantiquae.com (post amb data de 28 de juny de 2018).

credits

released March 4, 2019

license

all rights reserved

tags

about

The Indian Runners Barcelona, Spain

The Indian Runners és el segell de música independent de l’Associació Cultural Indian Runners, que promou l’activisme musical, els principis de l’autogestió i la igualtat de gènere en l’escena. Muntem concerts, editem discos, fem publicacions en altres formats i ens organitzem per afavorir el suport entre bandes. ... more

contact / help

Contact The Indian Runners

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Senyal, you may also like: